Newsletter
Numele dvsAdresa dvs de e-mail

Riscuri generale ale utilizarii bateriilor

Industria de baterii portabile considera siguranta consumatorilor un subiect extrem de important; de aceea, a pregatit acest ghid adresat parintilor si persoanelor care au o pregatire medicala, pentru a se asigura ca acestia au informatiile necesare pentru a utiliza intr-o maniera sigura bateriile de tip pastila, iar personalul medical este informat asupra pasilor care trebuie urmati in cazul unui incident.

Bateriile de tip pastila sunt baterii special create pentru o mare varietate de echipamente de mici dimensiuni precum aparate auditive, ceasuri, telecomenzi sau jucarii. Aceste baterii au forma unui nasture sau a unei pastille si au diferite dimensiuni.

Industria bateriilor ia deja masuri semnificative pentru a limita riscul inghitirii acestor baterii. Acestea includ:

  • plasarea unor mesaje de avertizare pe ambalajele bateriilor cu dimensiuni ingerabile (de ex. AAA si mai mici).
  • participarea in procesul dezvoltarii standardelor pentru fabricarea electronicelor si jucariilor care contin baterii, in scopul de a face cat mai dificil accesul copiilor la baterii (de ex. asigurarea unor compartimente sigure pentru baterii)
  • actiuni prin intermediul Comisiei Electrotehnice Internationale (CEI) si a altor organizatii care stabilesc standarde pentru a imbunatati continuu procesul de fabricatie a bateriilor, siguranta folosirii echipamentelor care includ aceste baterii si armonizarea mesajelor de atentionare cu pictogramele de siguranta.
  • eforturi pentru crearea unor ambalaje mai sigure pentru copii in cazul anumitor tipuri de baterii care sunt in mod special susceptibile la pericol.